XS4ALL webmail

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Alle informatie over XS4ALL webmail, zoals het inloggen op xs4all mail, instellen, pop3, smtp, imap, ssl, spam- en virusfilter, antwoorden op veel gestelde vragen, wachtwoord vergeten, instellingen iphone, android, windows outlook, e-mailadres blokkeren, etc.

Inhoudsopgave

We hebben een inhoudsopgave gemaakt om het zoeken makkelijker te maken:
XS4ALL mail instellen
pop XS4ALL instellen
imap XS4ALL instellen
Wachtwoord vergeten
Spam- en virusfilter instellen
Inloggen op Mijn XS4ALL
Antwoorden op veel gestelde vragen

XS4ALL mail instellen

Er zijn 2 mogelijkheden voor XS4ALL mail instellen, namelijk de in- en uitgaande e-mailinstellingen. Inkomende e-mailinstellingen zijn IMAP en POP3, uitgaande e-mailinstellingen zijn SMTP instellingen. Hieronder vindt u meer info over instellingen:
Het grote verschil tussen IMAP en POP3 is dat bij IMAP je berichten op de server blijven bestaan en vanaf meerdere apparaten (laptop, smartphone, pc, etc.) zijn te benaderen. Bij het gebruik van POP3 worden de mails van de server afgehaald, m.a.w. ze staan niet meer op de mailserver en zijn daarna ook niet meer via een ander device (mobiel, tablet, etc.) te benaderen. Met IMAP (ook wel IMAP4 genoemd) kunt u nog wel bij de e-mails op de mailserver.

XS4ALL IMAP/SMTP instellingenXS4ALL POP3/SMTP instellingen

XS4ALL imap instellingen:

Gebruikersnaam: Vul hier je volledige e-mailadres in
Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): imap.xs4all.nl
Poort binnenkomende e-mail (IMAP): SSL poort 993 / TLS poort 143.
Let op! Vink SSL aan.

Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.xs4all.nl
Poort uitgaande e-mail: SSL/TLS poort 465 / STARTTLS poort 587

Gebruikersnaam: uw XS4ALL e-mailadres
Wachtwoord: uw wachtwoord

XS4ALL POP3 instellingen:

Inkomende POP3 server: pop.xs4all.nl
Uitgaande mailserver: smtp.xs4all.nl

Gebruikersnaam: uw XS4ALL e-mailadres
Wachtwoord: uw wachtwoord

Poort inkomende server (pop3): 995
Poort uitgaande server (smtp): 465 (SSL) en 587 (TLS)

Verschil TLS en SSL? en wat betekenen beide? Zie wikipedia voor uitleg over Secure Sockets Layers. Zowel TLS als SSL zijn beveiligingscertificaten met als doel de overdracht te beveiligen. De praktijk leert dat beide te hacken zijn, echter is niet beveiligen nog onveiliger.

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten van XS4ALL webmail?

XS4ALL wachtwoord resettenBent u uw wachtwoord vergeten van uw XS4ALL e-mailaccount? Dan kun je deze in het beheeraccount vernieuwen. Mocht je je wachtwoord willen wijzigen, dan kun je dit doen via de wachtwoord reset pagina. Er wordt gevraagd om uw gebruikersnaam/relatienummer: uw gebruikersnaam is uw e-mail adres zonder @xs4all.nl en uw relatienummer vindt u op uw rekeningafschriften.

XS4ALL spam- en virusfilter aanzetten levert u meer ruimte op in uw mailbox op!

Wanneer u uw spamfilter niet aan heeft staan, dan heeft u minder ruimte in uw mailbox dan wanneer u de spam- en virusfilter wel aan heeft staan. U ontvangt na aanzetten van de spamfilter 1,5 Gigabyte aan ruimte in uw inbox.

Hoe zet u nou uw spam- en virusfilter aan? Dat doet u als volgt:
Ga naar Mijn XS4ALL en log in met u relatienummer (of beheeraccount) en het bijbehorende wachtwoord. U ziet nu links een menu, klik op ‘E-Mailaccounts’. In het scherm wat nu verschijnt kiest u voor ‘Spamfilter instellen’. Zet de spamfilter aan en wacht een half uur tot een uur en u heeft meer ruimte in uw mailbox!
Maibox upgrade

XS4ALL bestond in 2018 25 jaar en heeft daarom de mailbox van al haar klanten ge-upgrade naar 25GB, mits de klant zijn/haar spamfilter aanzet! Lees hier hoe je je xs4all spamfilter kunt aanzetten. Controleer deze vergroting van uw mailbox op Mijn XS4ALL, links onder Services bij E-mailaccounts.
Iedere klant kan maximaal 5 mailboxen instellen met 10 adressen per box.

Mijn XS4ALL

Mijn XS4ALL loginOp Mijn XS4ALL kan je al je gegevens inzien. Inloggen doe je met je Loginnaam of relatienummer en het bijbehorend wachtwoord. Ook hier log je in met je gebruikersnaam en je wachtwoord.

De gebruikersnaam is overigens gelijk aan het e-mailadres zonder @xs4all.nl.
De relatienummer staat o.a. op de bankafschrift.

Ben je eenmaal ingelogd op Mijn XS4ALL dan kan je daar je persoonlijke gegevens zien en aanpassen als dat nodig zou zijn. Bovendien zie je je abonnement dat je hebt afgesloten en heb je de mogelijkheid om deze te wijzigen. Het voordeel hiervan is dat je dit dan allemaal zelf kan regelen en dus geen contact hoeft op te nemen met de klantenservice.


Antwoorden op veelgestelde vragen

Hieronder vind je veel gestelde vragen en de antwoorden daarop, ook wel f.a.q. (afkorting van Frequently Asked Questions) genoemd:

⭐ Hoe kan ik inloggen op de webmail van XS4all.nl?

We hebben hierboven de XS4all.nl login url staan. Gebruik je e-mailadres en bijbehorend wachtwoord om in te loggen.

❓ Ik ben mijn XS4ALL mail wachtwoord vergeten, wat nu?

Klik hier om je wachtwoord te herstellen.

✅ Ik krijg de melding ‘Onbekende gebruiker of verkeerd wachtwoord’.

Wanneer je deze melding krijgt of in het Engels: ‘The page cannot be displayed’, dan heeft u waarschijnlijk SSL uitstaan in de browser. SSL is een manier om een veilige verbinding te maken tussen uw browser en de mailserver.
Controleer of dit ook zo is door ‘http://webmail.xs4all.nl?org=website’ in de browser in te typen. Zie je nu wel de xs4all.nl webmailpagina, dan staat de SSL inderdaad uit in de browser.

Kunt u wel inloggen, maar blijft u problemen ondervinden met het openen van een e-mail en/of het versturen van berichten, dan kan het zijn dat u een verbinding via een proxy heeft. Mocht dit het geval zijn, zet dan de proxy uit!


? Moet ik een beveiligde verbinding (SSL/TLS) aanklikken om een e-mail te versturen?

E-mails versturen zonder SSL of START TLS is niet veilig en daarom ook niet aan te raden. Bekijk hier de IMAP instellingen, POP3 instellingen en de bijbehorende SMTP instellingen of kijk op alle mail instellingen.

? Hoe groot is mijn XS4ALL mailbox?


✋ Welke browser ondersteunt XS4all.nl webmail?

XS4all.nl webmail werkt het beste met de nieuwste browser versies van Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge en Mozilla Firefox:
Google Chrome, download de laatste versie

Mozilla Firefox, download de laatste versie

Internet Explorer, download de laatste versie

Microsoft Edge, deze wordt geleverd bij Windows 10 en kan niet apart worden gedownload.


? Na het wijzigen van het wachtwoord, kan ik nog steeds niet inloggen.

Controleer of je geen typefout heeft gemaakt, hoofd- en kleine letters, cijfers en andere tekens. Had je per ongeluk de Caps Lock toets aan staan? Bij het kopiëren (Ctrl c + Ctr v) kan het gebeuren dat je per ongeluk een lege spatie erachter plakt. Een andere oplossing kan zijn om te controleren of je xs4all.nl mailadres nog actief is. Dit kun je controleren via Mijn XS4ALL. Lukt het nog steeds niet, reset dan het wachtwoord nogmaals.

? Ik kan niet (meer) inloggen op de webmail, ik krijg een foutmelding en gebruik MacOS.

Dit kan helaas voorkomen bij versies van MacOS die ouder zijn dan MacOS High Sierra. Bekijk of je kunt upgraden naar minimaal High Sierra of een latere MacOS versie. Hier kun je je mailinstellingen controleren.

⚡ Ik gebruik Vista Mail en Mac Mail en mijn mailbox loopt iedere keer vol?

In veel e-mailprogramma’s bestaat een instelling die een kopie van het e-mail bericht op de server achterlaat. Bij o.a. Vista Mail en Mac Mail staat deze instelling standaard aan. Controleer dit en zet deze instelling uit als je wilt voorkomen dat je mailbox telkens volloopt. Klik op de volgende link om je XS4all.nl mail instellingen te controleren.

? Hoe kan ik XS4all.nl mail installeren onder Windows 10?

Om XS4all.nl mail te installeren onder Windows 10 heb je een aantal gegevens nodig, waaronder IMAP instellingen, POP3 instellingen en de bijbhorende SMTP instellingen. Via deze stappenplan kun je XS4all.nl mail instellen en controleren.

❗ Wat is het verschil tussen pop3 en imap?

POP3 en IMAP zijn manieren (protocollen) om e-mail van een mailserver te halen. Beide hebben voor- en nadelen, maar het belangrijkste verschil tussen pop3 en imap is dat bij POP alle e-mail van de mailserver wordt gedownload en bij IMAP de mail juist op de server blijft staan.

☷ Als ik in XS4all.nl webmail een e-mail verwijder, kan ik deze dan nog wel ontvangen in Microsoft Outlook of Apple Mail?

Wanneer je in XS4all.nl webmail een mail verwijdert, dan is deze voor goed verdwenen en ontvange je deze later niet in andere e-mailprogramma’s als Windows 10 Mail, Microsoft Outlook, Thunderbird of Apple Mail!

⛔ Als ik in XS4all.nl webmail een e-mail verstuur, kan ik deze dan ook zien in Microsoft Outlook of Apple Mail?

Wanneer je in XS4all webmail een mail verstuurt, dan komt deze te staan in de map ‘verzonden berichten’ in Webmail, maar deze is NIET te zien in e-mailprogramma’s als Windows 10 Mail, Microsoft Outlook, Thunderbird of Apple Mail!

Mocht je via zowel Webmail als een ander e-mailprogramma berichten wilt lezen, kies je voor de optie om altijd een kopie van jouw berichten op de mailserver van XS4all.nl te laten staan. Je kunt dit instellen in je e-mailprogramma. Maar pas met deze instellingen op dat je mailbox niet volloopt, verwijder tijdig mails. Ook zou je je Verzonden e-mails eens bekijken, deze worden standaard allemaal bewaard.


✨ Ik krijg de melding ‘You must be logged in to access this page’.

De foutmelding ‘You must be logged in to access this page.’ komt meestal dordat de browser geen cookies accepteert. Wijzig dit in uw browser en log dan in Secure Webmail.

Wat zijn jouw ervaringen met XS4all.nl mail? Wij horen het graag. Laat hieronder een reactie achter of stuur ons een berichtje.

4 gedachten over “XS4ALL webmail”

  1. ik heb coogle crome er in staan perongeluk zelfde aderesen met andere naam maar krijg geen mail meer inboxs gaan nu vaak naar goolecrome wi ik niet hoe verwijder ik dan
    wil enkel xs4al houden

    • Voor Mijn XS4ALL kunt u, als u een smartphone gebruikt, de app Google Authenticator (OTP calculator) installeren. U kunt deze applicatie vinden in de appstore voor Apple, Android of Blackberry. Hiermee kunt u op openbare plekken toch veilig inloggen. Er wordt dan ingelogd op Mijn XS4ALL met een wachtwoord dat maar 1 keer gebruikt wordt. Als deze dan wordt onderschept kunnen ze er niets mee.

      Uw gebruikersnaam (U kunt bij Mijn xs4all ook uw relatienummer gebruiken) kunt u niet zelf wijzigen.

Plaats een reactie