ING inloggen

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Nieuw uiterlijk! Eind januari 2018 ziet inloggen bij Mijn ING (zakelijk) er iets anders uit, maar de werking blijft hetzelfde.
Ook verandert het inlogadres, binnenkort meer hierover.

ING inloggen schermVeilig inloggen op internetbankieren (Mijn ING) van de ING bank. Let er altijd op dat in de browser ‘https’ staat (zie afbeelding hieronder). De ‘S’ staat voor Secure (veilig) en u logt altijd veilig in. Bankier altijd via een veilige verbinding, zo ziet niemand uw gegevens. U ziet dan altijd in de browser een slotje met daarachter: ‘ING BANK N.V.’. Wanneer u voor de 1e keer inlogt op Mijn ING, dan wordt er gevraagd om uw rekeningnummer, pasnummer, vervaldatum van de Betaalpas en geboortedatum.
veilig ing inloggen

3 internetadressen voor ING inloggen

Naast particulier en zakelijk is er ook een iDeal internetadres:
OPGELET!Wanneer u voor de 1e keer inlogt op Mijn ING, dan wordt er gevraagd om uw rekeningnummer, pasnummer, vervaldatum van de Betaalpas en geboortedatum. Bij het inloggen kunt u gevraagd worden om een PAC-code, deze vindt u op de lijst met TAN codes. TAN codes heeft u nodig bij het overschrijven.
Bij twijfel: NIET inloggen!

Twijfelt u of u in uw browser een beveiligde verbinding heeft, log dan simpel weg niet in! U kunt dan misschien inloggen via de ING Mobiel Bankieren App (via smartphone of uw tablet).

Veilig inloggen en trucs om oplichting te voorkomen

Hieronder vindt u enkele trucs voor het voorkomen van oplichting en veilig inloggen bij de ING:

– SIM-kaart phishing: Stuur nooit uw SIM-kaart op n.a.v. een e-mail! Uw telecom-provider zal hier nooit per e-mail om vragen. U geeft fraudeurs niet alleen toegang tot Mijn ING, maar met uw SIM-kaart kunnen ze ook uw TAN-codes ontvangen of hoge telefoonkomsten maken;
– Stuur nooit uw bankpas op, de ING zal hier nooit om vragen;
– Stuur nooit uw TAN-lijst op, ook niet scannen/fotograferen en uploaden/mailen! Uw TAN-lijst is persoonlijk en hier zal nooit door een ING medewerker om worden gevraagd;

Vragen en antwoorden ING inloggen

Wat is een PAC code?
Een PAC is een code die gevraagd kan worden als u inlogt en u kunt u vinden op de lijst met TAN codes.
Activeringscode nodig?
Deze heeft u nodig om uw TAN-functie (opnieuw) te activeren. TAN codes worden gebruikt bij overschrijvingen.
Ik zie bij het inloggen een storingsscherm (of helemaal geen scherm).. en nu?
Tja storingen kunnen helaas voorkomen, probeert u het later nogmaals.